Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Lielmaize ar sieru

Sastāvdaļas
  • maizes klaips
  • 100g žāvēs šķiņķis
  • 150g siers "Čedars"
  • 3 marinēti gurķi
  • 1 neliels sīpols
  • 5 ēd.k. vīriešu zapte
  • zaļumi
Šī recepte tapusi apvienojot vairākas uzkodu recptes vienā. Sātīgas bokastis vai kārtīgas pusdienas, šī lielmaize būs īsti vietā un priecēs jebkuru izsalkušu gardēdi.

Pagatavošana 4 porcijas

1
Maizes klaipu sagriež gareniski uz pusēm un izņem maizes mīkstumu gan no vienas, gan no otras maizes daļas. Apakšējo daļu iesmērē ar vīriešu zapti.
2
Šķiņķi un gurķus sagriež kubiņos vai stremelītēs, sieru sarīvē uz dārzeņu rīves, sīpolu sagriež pusgredzenos. Pannā uzkarsē eļļu un apcept tajā sīpolus un šķiņķi. Mazliet atdzesē un pievienot pusi rīvēta siera un marinētus gurķus. Ar šo masu piepilda maizi. Apsedz ar otru maizes daļu. Augšējo daļu iegriež tā, lai vedojas palieli kubiņi. Atlikušo sieru sajauc ar smalki sakapātiem zaļumiem un ar šo masu piepilda spraugas starp kubiņiem (mazliet atstāj dekoram). Maizi ietin follijā un cep iepriekš uzkarsētā krāsnī 180 grādos 20 minūtes. Pēc tam folliju paver vaļā, pārkaisa ar atlikušo sieru un cep vēl 10 minūtes.
3
Pasniedz siltu.

Pievienot komentāru

Idejas brokastīm