Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
Biscuit cake with fresh strawberry, selective focus

Maizes sacepums ar zemenēm

Sastāvdaļas
  • 350-400g baltmaizes izstrādājums
  • 100g saldais krējums
  • 100g cukurs
  • 50g piens
  • 50g mandeļu sīrups
  • 2 olas
  • zemenes dekoram
  • ūdens
Ja izveidojusies situācija, ka iegādātā maize sakaltusi un to neesiet uzspējuši apēst, pārvērtiet to lieliskā pīrāgā. Iespējams, daudzi to dēvēs par kūku. Šo gardumu novērtēs pat visprasīgākais gardēdis! Izmēģiniet!

Pagatavošana

1
Katsumizturīgā traukā vai dziļā pannā ieliet ūdeni, lai apakša būtu tikko nosegta. Piebērt cukuru un karsē. Pannu var pakustināt karsēšanas laikā, bet nemaisīt. Karsē tik ilgi, kamēr cukurs karamelizējās un ķļūst brūns. Tagad ātri iemaisīt saldo krējumu un sīrupu.
2
Šim sacepumam izmanto jebkuru sakaltušu maizes izstrādājumu - baltmaizi, kēksu, kruasānus, smalkmaizītes utt. Maizi saplūkāt ar rokām un piepildt formu. Nelielā bļodā uzputot ar dakšu olas ar pienu un ātri pārliet pa virsu maizei. Turpināt karsēt, kamēr olu masa sarecē. Uguni izslēgt un atstāt sacepumu līdz atdzišanai, apm. 30 min.
3
Gatavu sacepumu dekorē ar sagrieztām zemenēm.

Pievienot komentāru

Pīrāgi un pīrādziņi