Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Maizītes ar Parmezānu un bekonu

Sastāvdaļas
  • 500g milti
  • 320ml ūdens
  • 200 bekons
  • 100g Parmezāna siers
  • 50ml olīveļļa
  • 20g manna
  • 15g svaigs raugs
  • 10g sāls
  • kukurūzas milti
Kad vēlaties savus tuvos iepriecināt ar ko garšīgu, pagatavojiet šīs maizītes. Kamēr tās gatavojas, lieliska smarža piepilda visu māju un kad maizītes gatavas, to garša neliks vilties pat visprasīgākajam gardēdim.

Pagatavošana

1
Miltus kopā ar mannu izsijāt. Ar pirkstu galiņiem saberž raugu. Pievieno eļļu, ūdeni un sāli. Iejaukt mīklu 2-3 min. Mīklu izlikt uz tīras darba virsmas. Darba virsmu nevajadzētu kaisīt ar miltiem, jo šādā veidā mīkla paņems vairāk miltu nekā vajag un maizītes vairs nebūs tik pufīgas. Mīklu kārtīgi ar rokām izmīcīt, lai pēc iespējas vairāk mīkla piepildās ar gaisu. Sākumā mīkla būs diezgan lipīga, bet pēc tam kļūs elastīga un gluda. Mīcīšanas process aizņem apmēram 5 min. No mīklas izveidot bumbu, ielikt bļodā, apsegt ar tīru dvielīti un nolikt siltā vietā lai uzrūgst apmēram uz 1 stundu.
2
Darba virsmu pārkaisīt ar kukurūzas miltiem. Pārlikt uz galda mīklu un izveidot taisnstūri apm. 1,5-2 cm biezu - var izrullēt, var ar pirkstiem. Taisnstūri pārkaisīt ar pusi rīvētā siera, sakārtot bekona šķelītes un pa virsu vēlreiz pārkaisīt sieru. Sarullēt, malas kārtīgi aizlīmējot ciet. Sagriezt 2-3 cm biezās šķēlēs. Jau sagrieztas maizītes pārlikt uz cepešpannas, kas izklāta ar cepamo papīru, apsegt ar tīru dvieli un atstāt uz 30-40 min., lai vēlreiz uzrūgst.
3
Cepeškrāsni uzkarsēt līdz 240 grādiem, tad samazināt temperatūru līdz 220 grādiem un cept sagatavotas maizītes 15-20 min. Izņemt no cepeškrāsns, atdzesēt un apsmērēt ar olīveļļu. Pēc vēlmes maizītes var pārkaisīt ar ciedru riekstiem.

Pievienot komentāru

Konditoreja