Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
Mashed potato with pork sausage in pan, selective focus

Mājās gatavotas cepamās desiņas

Sastāvdaļas
  • 300g teļa vai liellopu gaļa
  • 700g cauraugusi cūkgaļa
  • 2 ķiploka daiviņas
  • 1 neliels sīpols
  • 1/4 tējk. cukurs
  • 1-2 tējk. sāls
  • baltie pipari
  • muskatrieksts
  • ūdens
Veikalā cenšaties desas neiegādāties, jo nekad nevar būt drošs par to, kas tajās iekšā? Ir laiks izmantot senču receptes un gatavot desiņas pašiem. Tas nav tik sarežģīti kā varētu domāt. Pamēģiniet!

Pagatavošana

1
Gaļu sagriezt palielos gabalos, pārikt bļodā. Pārkaisīt ar sāli, pipariem, rīvētu muskatriekstu un cukuru, apsegt ar pārtikas plēvi un atstāt vēsā vietā uz 4-6 st, var uz visu nakti.
2
Gaļu samaļ ar gaļas maļamo mašīnu, pievienojot sīpolu un ķiplokus. Malto gaļu sapilda zarnās (tās var iegādātes Centrāltirgū), izveido desiņas un apžāvē uz darba virsmas 1-2 st.
3
Gatavas desiņas cep pannā līdz tās gatavas. Cepot pannā var pievienot sīpolus un mazliet medu, tad sanāks karamelizēti sīpoli un desiņas.
4
Piezīme. Visām gaišām desām liek baltos piparus, lai pipari nebūtu manāmi gatavajās desās.

Pievienot komentāru

Gaļas ēdieni