Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
Tagliatelle with beet and cheese on plate, soft focus

Mājas makaroni ar biešu mērci

Sastāvdaļas
  • 200g mājas makaroni
  • 1 biete (250-300g)
  • 3 ķiploka daiviņas
  • 2 ēd.k. olīveļļas
  • Parmezāns
  • 40g pētersīļu
  • sāls, pipari pēc garšas
Vairākums cilvēku uzskata, ka makaroni ir neveselīgi un barojoši. Šāds pieņēmums saglabājies vēl no padomju laikiem, kad populārākie makaronu ēdieni bija Makaroni flotes gaumē (makaroni, sajaukti ar treknu gaļu) un makaroni ar kausēto sieru. Bet ja piedomā ar ko makaronus baudīt, tie nebūt nekaitēs figūrai.

Pagatavošana 2 porcijas

1
Bietes notīrīt un sarīvēt uz smalkās rīves. Ķiploku daiviņas saspiest ar plakano naža pusi, apcept olīveļļā un noņemt no pannas. Bietes apcept šājā eļļa, pievienot sāli un piparus, apsegt ar vāku un sautēt līdz bietes ir gatavas (apm. 15 min.). Ja bietes ir pārāk biezas, var pievienot mazliet ūdens no katliņa, kur vārījās makaroni.
2
Makaronus novārīt vieglā sālsūdenī, nokāst un tūlīt sajaukt kopā ar biešu mērci. Kārtīgi samaisīt, lai makaroni kļūst koši sārti. Sakārtot uz šķīvjiem, pārkaisīt ar smalki sakapātiem pētersīļiem un rīvētu Parmezānu.
3
Avots - laperla-foto. livejournal.com

Pievienot komentāru

Pastas