Makaroni "po-flotski"

Makaroni “po-flotski”

Šāda veida ēdiens bija pazīstams vēl Viduslaikos jūrnieku un ceļotāju vidū, jo nepeiciešamās sastāvdaļas bija viegli parvadāt uz kuģa un paņemt līdz garajos braucienos. Gaļu uz kuģa glabāja iesālītu mucās. Šādu gaļu samala, apcepa un sajauca ar vārītiem makaroniem. Bet lielu popularitāti šis ēdiens guva Otrā pasaules kara laikā, kā vienkārši un ātri pagatavojams ēdiens karavīriem. Kājinieki gaļas vietā lika klāt “tušonku” (sautētas gaļas konservs).
Pēckara gados makaroni un konservi bija viegli pieejami veikalos, tapēc šī recepte guva lielu populartitāti.

Receptes vērtējums

  • (0 /5)
  • (0 novērtējuši)

Par autoru

bonappetit.lv

Receptes, turklāt pārbaudītas receptes. Tās papidinam katru dienu. Ēdienu un dzērienu receptes, padomi un ieteikumi, noderīgi raksti un aktuāla informācija.

Tevi varētu interesēt arī: