Maltās gaļas bumbiņas ar biezpienu un lakšu mērci
Sastāvdaļas
- 500g maltā gaļa (liellopa, jēra, teļa gaļa)
- 125g biezpiens (5 vai 9%)
- 50g rīvēts cietais siers
- 1 ola
- 2 ķiploka daiviņas
- 1 ēd.k. rīvmaize
- sāls, pipari
- Mērcei:
- 1 bunt. lakši
- 50ml olīveļļa
- 2 ķiploka daiviņas
- sāls, pipari
- rīvēts cietais siers pasneigšanai
Visus produktus kuri nepieciešami, lai pagatavotu šo recepti, jūs atradīsiet Rīgas Centrāltirgū.
Pagatavošana 3 porcijas
1
Malto gaļu sajauc ar rīvmaizi, biezpienu, sasmalcinātiem ķiplokiem un rīvētu sieru. Pievieno pēc garšas sāli un svaigi maltus piparus.
2
Olīveļļu sablendē ar lakšiem, ķiplokiem, sāli un pipariem. Vienu ēdmakaroti mērces uzkarsē pannā un apcep gaļas bumbiņas. Pievieno mazliet ūdeni un izsautē to - līdz bumbiņas ir gatavas.
3
Jau gatavas bumbiņas sajauc ar mērci un pasniedz pārkaisot ar rīvētu sieru.