Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv

Maltās gaļas bumbiņas ar biezpienu un lakšu mērci

Sastāvdaļas
  • 500g maltā gaļa (liellopa, jēra, teļa gaļa)
  • 125g biezpiens (5 vai 9%)
  • 50g rīvēts cietais siers
  • 1 ola
  • 2 ķiploka daiviņas
  • 1 ēd.k. rīvmaize
  • sāls, pipari
  • Mērcei:
  • 1 bunt. lakši
  • 50ml olīveļļa
  • 2 ķiploka daiviņas
  • sāls, pipari
  • rīvēts cietais siers pasneigšanai
Visus produktus kuri nepieciešami, lai pagatavotu šo recepti, jūs atradīsiet Rīgas Centrāltirgū.

Pagatavošana 3 porcijas

1
Malto gaļu sajauc ar rīvmaizi, biezpienu, sasmalcinātiem ķiplokiem un rīvētu sieru. Pievieno pēc garšas sāli un svaigi maltus piparus.
2
Olīveļļu sablendē ar lakšiem, ķiplokiem, sāli un pipariem. Vienu ēdmakaroti mērces uzkarsē pannā un apcep gaļas bumbiņas. Pievieno mazliet ūdeni un izsautē to - līdz bumbiņas ir gatavas.
3
Jau gatavas bumbiņas sajauc ar mērci un pasniedz pārkaisot ar rīvētu sieru.

Pievienot komentāru

Gaļas ēdieni