Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Manhetenas čauders

Sastāvdaļas
  • 1,5l zivju buljons
  • 12 lielas garneles
  • 300g mīdijas attīrītas
  • 500g gliemenes ar gliemežvākiem
  • 300g zivju fileja (pikša, saida, menca)
  • 200g bekons (ne pārāk trekns)
  • 400g tomāti savā sulā
  • 3 vidēji lieli kartupeļi
  • 3 selerijas kāti
  • 1 sīpols
  • 3-4 ķiploka daiviņas
  • 2 ēd.k. sviests
  • 2 zariņi timiāns
  • sāls, svaigi malti pipari
  • citrons pasniegšanai
Vārds čauders (chowder angļu val.) drīzāk radies no franču zupas trauka nosaukuma - chaudron. Vispār, par čauderu var dēvēt jebkuru biezu zupu no dārzeņiem, kuras sastāvdaļas apceptas cūku taukos un īsi pirms zupas gatavības tai pievienots piens. Manhetenas čauders atšķiras ar to, ka piena vietā tiek pievienoti tomāti savā sulā. Nu ļoti garda zupiņa!

Pagatavošana 4 porcijas

1
Zivs fileju sagriezt gabalos. Garneles notīrīt un izgriezt zarnu. Kartupeļus notīrīt un sagriezt kubiņos. Bekonu, sīpolu un selerijas kātus sagriezt mazos kubiņos, ķiplokus smalki sakapāt.
2
Katlā ar biezu apakšu izkausēt sviestu. Apcept 2-3 min. bekonu. Pievienot sagrieztus dārzeņus (izņemot kartupeļus) un cept vēl 5 min. visu kopā. Pievienot kartupeļus, timiānu, buljonu un vārīt, kamēr kartupeļi ir gatavi. Pievienot sasmalcinātus tomātus savā sulā, zivi, garneles, mīdijas, notīrītas gliemenes un vārīt uz vidējas uguns 3-4 min. Pievienot sāli un svaigi maltus piparus, izslēgt uguni un zem vāka ļaut 10-15 min. ievilkties.
3
Pasniedz ar citrona šķēlīti un zaļumiem.

Pievienot komentāru

Jūras veltes