Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
Shutterstock

Marinēta siļķe vikingu gaumē

Sastāvdaļas
  • 500 g mazsālīta siļķe
  • 300 g krējums
  • 100 g sinepes
  • 2 sīpoli
Vai Latvijas vēsturē ir kas atrodams par pirātiem? Izrādās ka ir! Tie bija Vikingi - skandināvu un Baltijas jūras baseina izcelsmes karadraudzēs organizētas pirātu-tirgotāju kopienas viduslaikos. Jūrasbraucēji un piekrastes sirotāji, dažkārt arī militārie algotņi. Un sirojumi, protams, gadījās arī mazāk veiksmīgi. Tad nu vikingi ķērās pie zvejas rīkiem un ķēra siļķes. Šī ir viena no tā laika vikingu receptēm.

Pagatavošana

1
Sagriezt siļķi gabaliņos. Sīpolus nomizot un sagriezt gredzenos. Bļodā sajaukt sinepes ar krējumu, sīpolus un šajā masā iejaukt siļķu gabaliņus. Kārtīgi sajaukt un ielikt burciņā. Burkai aizvērt vāciņu un uz 12 stundām ievietot ledusskapī.
2
Pasniedz ar sausmaizītēm.

Pievienot komentāru

Zivju ēdieni