Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv

Marinēti gurķīši "Ātrie"

Sastāvdaļas
  • svaigs garais gurķis
  • 2 tējk. medus vai cukurs
  • 2 ēd.k. etiķis
  • 1/2 tējk. sāls
  • dilles
  • 4-5 ķiploku daiviņas
  • 1 maziņš čili pipars
  • melnie pipari
Tie,kuri mēģinājuši garos ziemas gurķus marinēt, brīnišķīgi zin, ka nekas garšīgs tur nesanāk. Viss noslēpums ir tieši tajā, ka nav jāizmanto karstā marināde. Un jāmarinē ļoti īsu brīdi – līdz stundai. Tad sanāk ļoti garšīgi un izdosies arī jums!

Pagatavošana

1
Gurķi un ķiploku daiviņas sagriež plānās ripiņās, saliek stikla burkā. Pievieno smalki sakapātas dilles (var ar visiem kātiem) un čili pipara gredzenus pēc garšas.
2
Marinādei sajauc etiķi, cukuru vai medu, sāli un svaigi maltus piparus.
3
Marinādi pārlej burkā, aizskrūvē vāku un kārtīgi burku sakrata. Tad uz 1 stundu liek ledusskapī. Pirms pasniegšanas gurķi vēlreiz kārtīgi jāsakrata.

Pievienot komentāru

Dārzeņu ēdieni