Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv

Marinēts Jāņu siers

Sastāvdaļas
  • 300g ķimeņu siers
  • 50ml etiķis (ābolu, sarkanvīna, heresa utt)
  • 50ml olīveļļa
  • 3 ķiploka daiviņas
  • rozmarīns
  • smaržīgie pipari
  • cukurs
  • pipari
  • sāls
Ir tāds ticējums - Ja saimniece Jāņu dienai nesien sieru, tad viņas govis piemeklē kāda slimība. Lai no tā pasargātos, piedāvājam Jāņu siera pagatavošanas recepti, šoreiz marinēta.

Pagatavošana

1
Sieru sagriež gabaliņos (trīsstūros, stienīšos, kubiņos, kā vairāk patīk), pārliek traukā, pievieno rozmarīna zariņus, smaržīgos piparus, sasmalcinātus ķiplokus. Pievieno pēc garšas svaigi maltus piparus, cukuru un sāli, ja siers nav pārāk sāļš.
2
Olīveļļu sajauc ar etiķi un pārlej traukā pie siera. Trauku aizvāko un novieto uz 12 stundām aukstā vietā. Ik pa brīdim saturu apmaisa.
3
Pasniedz kā uzkodu vai salātos. Šādi var iemarinēt jebkuru sieru bez izteiktas garšas un izmantot salātos kā mērci arī marinādi.

Pievienot komentāru

Uzkodas