Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Marinēts siers ar garšaugiem

Sastāvdaļas
  • 250g siers
  • 1 citrona miziņa
  • 2 ēd.k. olīveļļa
  • 2 tējk. citrona sulas
  • sāls, svaigi malti pipari
  • pēc vēlmes - rozmarīns, timiāns vai baziliks
Siers ir viens no mūsu latviskās identitātes simboliem. Latvieši sieru sējuši jau tad, kad vēl nepazina sviestu. Medz sacīt, cik siera veidu - tik pagatavošanas variantu. Mums gan šķiet, ka siera pagatavošanas variantu ir krietni vairāk, šeit vēl viens.

Pagatavošana 4 porcijas

1
Sieru sagriezt vienādos stienīšos vai kubiņos. Pārlikt dziļā traukā.

Marinādei uz smalkās rīves sarīvēt citrona miziņu un sajaukt to kopā ar citrona sulu un olīveļļu. Pārliet marinādi sieram un uzmanīgi apmaisīt. Pēc vēlmes pievienot garšaugus, sāli un svaigi maltus piparus. Sieru novietot istabas temperatūrā marinēties apmēram 1 stundu.
2
Avots-vitads.livejournal.com

Pievienot komentāru

Uzkodas