Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Māstrihas pankūkas ar bekonu

Sastāvdaļas
  • 300g miltu
  • 4 olas
  • 1/2 tējk. sāls
  • 1/2 l piena
  • 12 šķēles bekona
  • 8 plānas šķēles Edama siera
Tā dēvētais Pannekoekenhuis apmeklējums ir gandrīz obligāts katram gardēdim, kurš apmeklē Holandi. Šādi krodziņi ir atrodami katrā valsts nostūrī. Pankūkas ir ļoti lielas un desertā pasniedz ar āboliem vai sīrupu.

Pagatavošana

1
Miltus ieber bļodā, vidū izveido iedobīti, iesit olas un ieber sāli un samaisa ar nelielu miltu daudzumu. Pamazām pielej pienu, lai veidojas šķidra mīkla.
2
Bekona šķēles liek pannā un apcep kraukšķīgus no abām pusēm. Pannā sakarsē eļļu un ieliek gaļas šķēlītes. Virsū uzlej 1/4 mīklas tā, lai mīkla izplūst. Cep uz vidējas uguns. Tiklīdz pankūkas maliņas sāk brūnēt, tā apgriež pankūku otrādi.
3
Uz pankūkas uzliek siera šķēles un cep 2-3 min. Ievieto krāsnī siltumā, kas uzkarsēta iepriekš līdz 100 grādiem. Izcep pārējās pankūkas un pasniedz siltas.

Pievienot komentāru

Idejas brokastīm