Mežonīgā pupiņu zupa <br> <br>
Sastāvdaļas
- mežacūkas kakls
- 800g konservēti tomāti savā sulā
- 500g pupiņas
- 1 sīpols
- 4 ķiploka daiviņas
- 3 ēd.k. kūpināta paprika
- čili pārslas
- kadiķogas
- eļļa
- sāls, svaigi malti pipari
Šī zupa viennozīmīgi patiks daudziem - gan tiem, kuriem garšo meža gaļa un pākšaugi, gan tiem, kuri labprāt bauda ko asāku. Iespējams, rodas jautājums par nosaukumu, bet pagatavojiet, nogaršojiet un visu sapratīsiet. :)
Pagatavošana 4 porcijas
1
Pupiņas iemērkt uz nakti aukstā ūdenī.
No mežacūkas kakla izvāra buljonu, pievienojot kadiķogas un sāli. Kaklu izņemt no buljona, atdzesēt un atdalīt gaļu no kaula.
No mežacūkas kakla izvāra buljonu, pievienojot kadiķogas un sāli. Kaklu izņemt no buljona, atdzesēt un atdalīt gaļu no kaula.
2
Sīpolus un ķiplokus smalki sakapāt. Pannā uzkarsēt eļļu un apcept sīpolus un ķiplokus, līdz tie kļūst caurspīdīgi. Pievienot kūpinātu papriku, čili pārslas pēc garšas un 1 kausu buljona un samaisa, lai veidojas viendabīga masa. Sautēt 5 min. Pievienot konservētus tomātus un sautēt vēl 5 min. Tomātu-sīpolu masu pārlikt katlā, pievienot pupiņas, atdalītu no kauliem gaļu un vārīt līdz pupiņas ir gatavas. Pēc garšas pievienot sāli un piparus.
3
Pasniedz karstu.