Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Miežu plācenīši ar bietēm un sieru

Sastāvdaļas
  • 250 vārīti mieži
  • 150g pikants siers
  • 100g vārītas bietes
  • 1 ola
  • 1/2gl rīvmaize
  • 1 ķiploka daiviņa
  • 2 ēd.k. olīveļļa
  • sāls, pipari
No graudaugiem mieži ir visbagātākie ar olbaltumvielām, tauku tajos praktiski nav, bagāti ar rupjajām šķiedrvielām, kas palīdz aizcietējumu gadījumos. Mieži ir bagāti ar ogļhidrātiem, tātad, labi bagātina uz ilgu laiku. Miežu graudi ir bagāti ar dzelzi un varu, kā arī cinku, niķeli un jodu.

Pagatavošana 5 porcijas

1
Bietes un sieru sarīvē uz smalkās dārzeņu rīves. Miežus sajauc ar bietēm un sieru, pievieno smalki sakapātu ķiploku un olu. Kārtīgi samaisa. Pēc garšas pievieno sāli un svaigi maltus piparus.
2
No miežu masas ar karoti izviedo plācenīšus un apviļā tos rīvmaizē. Cep uzkarsētā eļļā 3-4 min. no katras puses.
3
Pasniedz ar salātiem un drupinātu Fetaki sieru vai krējumu.

Pievienot komentāru

Pupas & graudi