Miežu putraimu salāti ar Fetaki sieru
Sastāvdaļas
- 400g miežu putraimu (sausā veidā)
- 1 dzeltena paprika
- 1 sarkana paprika
- 150g Fetaki siera
- 2-3 ķiploka daiviņas
- eļļa
- sāls
- rukolas vai pieneņu lapiņas dekorēšanai
Izlasot receptes nosaukumu uz brīdi var rasties nepareizs priekšstats, par produktu saderību. Salāti garšo lieliski !
Pagatavošana 4 porcijas
1
Miežu putraimus novārīt sālsūdenī atbilstoši instrukcijai uz
iepakojuma.
2
Paprikas nomazgāt, izņemt sēklas un sagriezt
palielos gabalos. Pannā uzkarsēt eļļu. Ķiplokus ar visu mizu saspiest ar naža plato galu un ātri apcept
eļļā. Pievienot papriku un cept 4-5 min, ik pa brīdim apmaisot. Ķiplokus izņemt
3
Miežu putraimus sajaukt ar papriku un eļļu, kurā
paprika cepās. Sakārtot salātus bļodiņās, pārkaisīt ar sadrupinātu Fetaki sieru un dekorēt ar rukolas
vai pieneņu lapiņām.