Miežu putraimu salāti ar kaltētiem tomātiem
Sastāvdaļas
- 1 tase miežu putraimu
- 400g vistas filejas
- 100g kaltētu tomātu
- 1 liela paprika
- 50g pētersīļu
- 2-3 ķiploka daiviņas
- eļļa no kaltētiem tomātiem
- 2-3 ēd.k. baltā balzamiko etiķa
- sāls, svaigi malti pipari pēc garšas
Viens no cenas ziņā salīdzinoši lētiem ēdieniem, tomēr garšas ziņā tas mierīgi varētu tikt pielīdzināms kāda restorāna ēdienkartē iekļautajiem ēdieniem ! Lēti un garšīgi !
Pagatavošana 4 porcijas
1
Miežu putraimus novārīt atbilstoši instrukcijai uz iepakojuma, pievienojot ūdenim sāli.
2
Papriku sagriezt uz pusēm, iztīrīt sēklas un sagriezt palielos gabaliņos.
Tomātiem notecināt eļļu un sagriezt palielos gabaliņos.
Pannā uzkarsēt eļļu no tomātiem un apcept 2-3 minūtes ar plato naža galu saspiestus ķiplokus. Pievienot papriku un cept, līdz paprika ir mīksta. Pievienot kaltētus tomātus, apcept visu kopā vēl 2-3 minūtes un pievienot miežu putraimiem. Uz tās pašas pannas uzcept sagrieztu strēmelītēs vistas fileju, pievienojot pēc nepieciešamības eļļu no tomātiem.
Tomātiem notecināt eļļu un sagriezt palielos gabaliņos.
Pannā uzkarsēt eļļu no tomātiem un apcept 2-3 minūtes ar plato naža galu saspiestus ķiplokus. Pievienot papriku un cept, līdz paprika ir mīksta. Pievienot kaltētus tomātus, apcept visu kopā vēl 2-3 minūtes un pievienot miežu putraimiem. Uz tās pašas pannas uzcept sagrieztu strēmelītēs vistas fileju, pievienojot pēc nepieciešamības eļļu no tomātiem.
3
Salātus samaisīt, pievienojot sāli, svaigi maltus piparus, smalki sakapātus pētersīļus un etiķi.