Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Omlete ar ziedkāpostiem

Sastāvdaļas
  • 6 olas
  • 300g ziedkāposti
  • 20g sviests
  • 1 ēd.k. olīveļļa
  • 2 ēd.k. Fetaki siers
  • zaļumi dekorēšanai
  • sāls, svaigi malti pipari pēc garšas
Lai arī daudzi ziedkāpostu cienītāji ir pārliecināti, ka šis dārzenis ir tipisks Latvijas "iemītnieks", tomēr ziedkāpostu dzimtene ir Kipra.

Pagatavošana 4 porcijas

1
Ziedkāpostus novārīt sālsūdenī līdz pusgatavībai, minūtes 10-12. Nokāst.
Olas sakult ar dakšu.
2
Pannā izkausēt sviestu un pieliet eļļu. Ielikt pannā ziedkāpostus un apcept. Kad puķkāposti ir apceušies, smuki sakārtot un pārliet ar olu maisījumu. Cept, kamēr omlete gatava.
3
Pārkaisīt ar drupinātu Fetaki sieru. Dekorēt ar svaigiem zaļumiem.

Pievienot komentāru

Dārzeņu ēdieni