Omlete ar ziedkāpostiem
Sastāvdaļas
- 6 olas
- 300g ziedkāposti
- 20g sviests
- 1 ēd.k. olīveļļa
- 2 ēd.k. Fetaki siers
- zaļumi dekorēšanai
- sāls, svaigi malti pipari pēc garšas
Lai arī daudzi ziedkāpostu cienītāji ir pārliecināti, ka šis dārzenis ir tipisks Latvijas "iemītnieks", tomēr ziedkāpostu dzimtene ir Kipra.
Pagatavošana 4 porcijas
1
Ziedkāpostus novārīt sālsūdenī līdz pusgatavībai, minūtes 10-12. Nokāst.
Olas sakult ar dakšu.
Olas sakult ar dakšu.
2
Pannā izkausēt sviestu un pieliet eļļu. Ielikt pannā ziedkāpostus un apcept. Kad puķkāposti ir apceušies, smuki sakārtot un pārliet ar olu maisījumu. Cept, kamēr omlete gatava.
3
Pārkaisīt ar drupinātu Fetaki sieru. Dekorēt ar svaigiem zaļumiem.