Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Omlete-pica ar Prošuto un Halapenjo

Sastāvdaļas
  • 4 olas
  • 2 tomāti
  • 70g Prosciutto Parmas šķiņķis
  • 75g kausētais siers
  • 50g rīvēts cietais siers
  • Halapenjo pipari
  • olīveļļa
Pirmā picērija esot atvērta 1830.gadā Neapolē. Kopš tā laika ir daudz kas mainījies, arī picu receptūra un pagatavošanas nianses. Piedāvājam arī jums, pamēģināt ko neikdienišķu. Pagatavojiet omleti - picu!

Pagatavošana 4 porcijas

1
Olas uzputot ar sāli un svaigi maltiem pipariem. Var pievienot pēc garšas savas iecienītās garšvielas. Pannā uzkarsēt eļļu un ieliet olu maisījumu.
2
Ar lāpstiņu olu miaisījumu pamaisīt, lai ola vienmērīgi sarecē. Burtiski pēc 3-4 min, kad ola jau apcepusies, bet vēl nav pilnībā gatava (pajēla) uz tās kārto kausēto sieru, sagrieztus šķēlēs tomātus, gaļu, Halapenjo piparus un pārkaisa ar rīvētu cieto sieru. Pannai uzliek vāku uz uz mazas uguns karsē vēl minūtes 5. Omleti var pabeigt arī cepeškrāsnī - 180 grādos apm. 7-8 min. cep bez vāka.

Pievienot komentāru

Idejas brokastīm