Pākšu pupiņas ar siera mērci
Sastāvdaļas
- 400g pakšu puupiņas
- Siera mērcei:
- 175g biezpiens 0.5%
- 75 ml vājpiens
- 1/2 tējk. soda
- 1 ola ( istabas temperatūra)
- 2 timiāna zariņi
- sāls
Īpašu uzmanību šajā receptē vajadzētu pievērst siera mērcei. Garša ir tā kā īstai siera mērcei, bet kaloriju daudzums minimāls!
Pagatavošana
1
Biepzienu pārlikt blenderī un sablendēt, pievienojot sodu. Atstāt apmēram uz 1 stundu - biezpiens pa šo laiku mainīs konsistenci. Vēlreiz sablendēt, pievienojot olu un pienu. Blendēt tik ilgi, līdz masa kļūst viendabīga, bez kunkuļiem. Pievienot pēc garšas sāli un timiāna lapiņas.
2
Masu pārliet katlā un nepārtaukti maisot karsēt, apmēram 10 minūtes. Mērce nedrīkst vārīties!
3
Pa šo laiku uzvarīt sālsūdenī zaļās pākšu pupiņas un sakāŗtot šķīvjos. Vēl karstu mērci pārliet pāri pupiņām.
4
Mērce atdziestot kļūst biezāka.
5
Avots - laperla-foto.livejournal.com