Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
Green bean with sauce, selective focus

Pākšu pupiņas ar siera mērci

Sastāvdaļas
  • 400g pakšu puupiņas
  • Siera mērcei:
  • 175g biezpiens 0.5%
  • 75 ml vājpiens
  • 1/2 tējk. soda
  • 1 ola ( istabas temperatūra)
  • 2 timiāna zariņi
  • sāls
Īpašu uzmanību šajā receptē vajadzētu pievērst siera mērcei. Garša ir tā kā īstai siera mērcei, bet kaloriju daudzums minimāls!

Pagatavošana

1
Biepzienu pārlikt blenderī un sablendēt, pievienojot sodu. Atstāt apmēram uz 1 stundu - biezpiens pa šo laiku mainīs konsistenci. Vēlreiz sablendēt, pievienojot olu un pienu. Blendēt tik ilgi, līdz masa kļūst viendabīga, bez kunkuļiem. Pievienot pēc garšas sāli un timiāna lapiņas.
2
Masu pārliet katlā un nepārtaukti maisot karsēt, apmēram 10 minūtes. Mērce nedrīkst vārīties!
3
Pa šo laiku uzvarīt sālsūdenī zaļās pākšu pupiņas un sakāŗtot šķīvjos. Vēl karstu mērci pārliet pāri pupiņām.
4
Mērce atdziestot kļūst biezāka.
5
Avots - laperla-foto.livejournal.com

Pievienot komentāru

Dārzeņu ēdieni