Pankūkas ar biezpiena - apelsīnu pildījumu
Sastāvdaļas
- 250g biezpiens
- 180ml piens
- 180ml ūdens
- 1 gl milti
- 3 olas
- 100g sviests
- 1 apelsīns
- 3 ēd.k. brūnais cukurs
- olīveļļa
- 1/2 tējk. vaniļas cukrus
- škipsniņa sāls
Šīs pankūkas nebūs plānas un caurspīdīgas. Tieši otrādi - tās sanāk salīdzinoši biezas. Mūsu gadījumā tas ir labi, jo tādās pankūkas viegli piepildīt un tās labāk turās kopā.
Pagatavošana 4 porcijas
1
Sviestu izkausē. Olas ar dakšu vai putojamo slotiņu viegli uzputo, pievienojot šķipsniņu sāls. Olām pievieno 2 ēd.k. brūno cukuru, pielej pienu, pievieno miltus un turpina putot jau ar mikseri, lai neveidojas kunkuļi. Turpinot putot pievieno 1/4 tējk. vaniļas cukuru, sviestu un ūdeni. Gatavu mīklu uz 20 min. novieto ledusskapī.
2
Pa to laiku gatavo pildījumu. Uz smalkās rīves sarīvē apelsīna miziņu. Biezpienam pievieno 1/4 tējk. vaniļas cukura, 1 ēd.k. brūnā cukura, rīvētu miziņu un visu samaisa.
3
Pannu ieeļļo un kārtīgi uzkarsē. Izcep pankūkas, pa 1 min no katras puses. Gatavas pankūkas piepilda ar biezpiena masu, sarullē un cep līdz pankūkas kļūst zeltainas.
4
Pasniedz ar medu vai kļavu sīrupu.