Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv

Pankūkas ar gailenēm un olu

Sastāvdaļas
  • 2 olas
  • 170ml piens
  • 90g milti
  • 200g sēnes (gailenes)
  • 100g kūpināta gaļa
  • 1/2 sipols
  • 30g rīvēts siers Parmezāns
  • 4 mīksti vārītas olas
  • zaļumi
  • eļļa
  • cukurs
  • sāls, pipari
Parastā gailene (latīņu: Cantharellus cibarius) iespējams, ir populārākā sēne Latvijā. Tā ir ne tikai garšīga, bet satur А, В1, В2, РР vitamīnus, mikroelementus cinku un varu. Piedāvājam jums vēl vienu recepti, kurā šī sēne spēlē vienu no "galvenajām lomām".

Pagatavošana 4 porcijas

1
Olas uzputot ar pienu un miltiem. Pievienot šķipsniņu sāls un cukura. Izcept plānās pankūkas.
2
Kamēr cepās pankūkas, pagatavot pildījumu. Sēnes attīrīt no zemes, lielākas sēnes sagriezt smalkāk. Sīpolu sagriezt mazos kubiņos. Gaļu sagriezt kubiņos.
3
Pannā uzkarsēt eļļu un apcept gailenes ar sīpoliem. Kad viss šķidrums iztvaikos, pievienot gaļu un cept visu kopā vel 5 min. Pašās beigās iemaisīt sieru un smalki sakapātus zaļumus.
4
Pankūkas piepildīt ar gailenēm un pārlocīt uz pusēm.
5
Pasniedz ar vārītu olu, kuru pirms pasniegšanas pārkniebj. Klāt var pasniegt krējuma mērci.

Pievienot komentāru

Idejas brokastīm