Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Pankūkas no kartupeļu cietes ar meža ogu mērci

Sastāvdaļas
  • 400ml piens
  • 200g kartupeļu ciete
  • 2 olas
  • 2 ēd.k. cukurs
  • 2 ēd.k. augu eļļa
  • šķipsniņa sāls
  • eļļa cepšanai
  • Mērcei:
  • meža ogu mērce
  • svaigas vai saldētas meža ogas
Senajā Romā, cepot pankūkas, ticēja, ka pirmās trīs uzceptās pankūkas ir īpaši svētītas. Katrai pankūkai pirms ēšanas, tika uzvilkts krusts un tā vidū bija jāpakaisa sāls. Šāds rituāls esot atvairījis ļaunos garus. Piedāvājam īpaši svētu un īpaši plānu pankūku recepti.

Pagatavošana

1
Visas sastāvdaļas kārtīgi samaisa. Sanāk diezgan šķidra mīkla, kura drīzāk pēc konsistences atgādina pienu.
2
Pannā uzkarsē eļļu un cep pankūkas. Lai pankūkas neliptu kopā, tās var iesmērēt ar sviestu.
3
Pirms pasniegšanas svaigas vai atlaidinātas ogas sajauc ar meža ogu mērci un pārlej pankūkām.

Pievienot komentāru

Idejas brokastīm