Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv

Vīnes Ķeizara pankūkas

Sastāvdaļas
  • 4 olas
  • 220ml piens
  • 1 ēd.k. cukurs
  • 100g milti
  • 30g rozīnes
  • 1-2 ēd.k. rums
  • 30g mandeļu lapiņas
  • sāls
  • eļļa cepšanai
  • 50g pūdercukura apbēršanai
Kaiserschmarrn - Ķeizaru pankūkas sākotnēji bija zemnieku ēdiens. Taču drīz vien tika pieņemts Vīnes galmā un ātri vien kļuva par ķeizara mīļāko ēdienu. Tā tik ir galvu reibinoša karjera, vai ne?!! Šī ir tāda laiku saudzējoša recepte - visu tik saputo un cep, ik pa brīdim apmaisot!

Pagatavošana

1
Olu baltumus atdalīt no dzeltenumiem. Baltumus atlikt malā, bet dzeltenumus saputot ar cukuru. Iesijāt miltus, sajaukt un nolikt ievilkties uz 10 min.
2
Rozīnes iemērkt rumā.
3
Mandeles apcept sausā pannā.
4
Visu iejaukt mīklā. Olu baltumus saputot ar šķipsniņu sāls un uzmanīgi iecilāt mīklā. Pannā uzkarsē 1 ēd.k. sviesta un iepilda mīklu pirksta biezumā. Cept uz lēnas uguns zeltaini-brūnus no abām pusēm. Ar dakšiņu saplucināt palielos gabalos, pārkaisīt ar pusi pūdercukura un mandelēm.
5
Ik pa brīdim apmaisīt un cept vēl dažas minūtes, lai cukurs karamelizētos. Pankūkas liek uz šķīvja un pārkaisa ar atlikušo pūdercukuru. Austrijā šo ēdienu pasniedz ar ābolu biezeni ( tādi, kā mums pārdodas bērnu biezeņi).
6
Pankūkas var pasniegt ar saldējuma bumbiņu.

Pievienot komentāru

Idejas brokastīm