Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
Pancake bag with mushrooms. Selective focus

Pankūku maisiņi ar gailenēm

Sastāvdaļas
  • 2 gl. kefīra
  • 2 gl. miltu
  • 2 olas
  • 1/2 tējk. dzeramās sodas
  • sāls, cukurs pēc garšas
  • Pildījumam:
  • 500g gailenes
  • 2 burkāni
  • 1 sīpols
  • 2 kartupeļi
  • dilles
  • sāls, pipari pēc garšas
  • eļļa cepšanai
Ja baravikas mēdz saukt par sēņu karalienēm, tad gailenes, kas arī ir ļoti vērtīgas un gana krāšņas, varētu dēvēt, piemēram, par princesēm. Gailenes nav tārpainas un ir viegli tīrāmas. Atliek vien noskalot, notecināt lieko ūdeni, un jau var likt uz pannas vai katlā! Gailenes visbiežāk cep, taču tikpat labi tās var arī vārīt, sālīt, marinēt, kaltēt… No gailenēm var pagatavot salātus, zupas, dažādus otros un pat saldos ēdienus. Gailenes labi sader ar kartupeļiem, makaroniem, rīsiem un citām piedevām. Viss atkarīgs no katra vēlmēm un izdomas. Šoreiz gailenes pankūku maisiņos.

Pagatavošana 6 porcijas

1
Kefīru, olas, miltus sāli un cukuru kopā saputot.
2
Glāzē ar verdošu ūdeni ātri izmaisām pus-tējkaroti sodas un pārlejam pankūku mīklā. Ja nav sodas, tad var ņemt cepamo pulveri, bet tad veselu tējkaroti vajag. Visu vēlreiz samaisīt. Nolikt uz 5 min. ievilkties. Uzcept pankūkas.
3
Gatavojam pildījumu: Kartupeļus, burkānus un sīpolus nomizot. Burkānus un kartupeļus sarīvēt, sīpolus smalki sakapāt. Sēnes notīrīt no smiltīm un sagriezt. Dilles smalki sakapāt. Panna uzkarsēt eļļu un 5 min. apcept gailenes. Pievienot sīpolus un burkānus un cept vēl 5 min. Atsevišķi apcept kartupeļus, 6 min. un pievienot sēnēm. Pievienot dilles, sali un piparus un cept vēl 5 min. visu kopā.
4
Pankūkas pilda ar sēņu pildījumu un sasien ar kulināro diegu vai kādu zaļumu kātu. Pasniedz siltus, klāt var pasniegt krējumu.

Pievienot komentāru

Dārzeņu ēdieni