Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
Fresh salad with onions, tomatoes, cucumbers and croutons

Panzanella ar tomātiem

Sastāvdaļas
  • čiabata vai lavašs ( ~ 600 g )
  • 8 ēd.k. olīveļļas
  • 500 g sarkano un dzelteno cherry tomātiņu
  • 4 sīpolloki
  • 300 g selerijas kātu
  • 1 sarkanais sīpols
  • 1 ķiplokgalviņa
  • 1 svaigs gurķis (garais)
  • 2 ēd.k. baltā balsamiko etiķa
  • citrona sula
Ir tāds teiciens - Itāļu dvēseli var iepazīt ne tikai baudot pastas, bet arī lieliskos salātus Panzanella !

Pagatavošana

1
Sagriezt čiabatu palielos gabalos un apcept uz pannā pievienojot 3 ēd.k. olīveļļas. Tad apcepto čiabatu novietojam uz papīra dvieļa, lai notek eļļa. Tomātus noskalot un pārgriezt uz pusēm. Sīpolu un selerijas kātus sagriezt ripiņās. Diezgan biezi sagriezt sīpollokus. Smalki sakapāt ķiploku. Gurķi nomizot, pārgriezt gareniski, izņemt sēklas un sagriezt kubiņos. Sagrieztos dārzeņus ielikt traukā un pievienot atlikušo olīveļļu, balsamiko etiķi un citronu sulu. Piebērt sāli un piparus un atstāt salātus ievilkties uz ~ 10 minūtes. Pasniedz uzreiz, pievienojot pētersīļus un grauzdiņus.

Pievienot komentāru

Salāti