Papasada
Sastāvdaļas
- 5-6 lielie kartupeļi
-  
- Mērcei:
- 200g krējuma
- 100g siera
- 2 ķiploka daiviņas
- sāls pec garšas
Nosaukums PAPASADA nācis no spāņu valodas - papa asada - cepts kartupelis (vārds PAPA ir saīsinājums no PATATA).Pieļauju domu, ka daudzām tautībām šādi cepts kartupelis ir nacionālais ēdiens,arī latviešu virtuvē. Taču es šo kartupeli zinu tieši zem šāda nosaukuma.
Pagatavošana
1
Kartupeļus kārtīgi nomazgāt un salikt uz restēm vai cepešpannas uzkarsētajā krāsnī. Nevajag ne
taukvielu, ne ūdeni - vienkārši tāpat saliek.
Apmēram pēc 30-40 min. var sākt pārbaudīt.
Atkarībā no kartupeļu lieluma ap šo laiku
viņiem tā kā jau jābūt gataviem!
2
Gatavos kartupeļus ņem ārā un karstu liek uz
šķīvja. Kartupeli virspusē iegriež ar nazi,
bet ne līdz galam un pārlej vēl karstu
kartupeli ar mērci. Šo kartupeli parasti
ēd ar karotīti, vienlaicīgi ēdot kartupeļu
mīkstumu ar mērci.
3
Mērci gatavo no krējuma vai majonēzes
(diētiskajā variantā var ņemt jogurtu bez
piedevām vai Lakto), siera un ķiplokiem vai sarīvētiem āboliem un mārrutkiem. Var likt arī zaļumus un
mazliet biezpiena klāt vai smalki sagrieztus
marinētus gurķīšus. Ar jebkuru mērci ir ļoti
garšīgi!