Pasta ar desiņām un olīvām
Sastāvdaļas
- 150g pastas Penne
- 3 jēra gaļas desiņas
- 10 Kalamata olīvas
- 30g siera
- 2 ķiploka daiviņas
- 1 tējk. sausā oregano
- 1/4 tējk. asu piparu
- sāls, pipari pēc garšas
- olīveļļa
Latvijā pārsvarā nopērkamās melnās olīvas
bundžās (cenu kategorija līdz 1,5 Ls) ir
krāsotas zaļās olīvas. Tikai dārgākās bundžiņas
saturs (apmēram 2-3 Ls) varētu būt, ka īstās
melnās olīvas. Tās atšķiras gan pēc garšas,
gan pēc uzturvērtības. Toties, pie mums var
brīvi nopirkt kalamatas šķirnes olīvas, kas ir oriģinālas pēc garšas. Iesaku šajā receptē tās
arī izmantot. Kalamatas olīvas ir garākas,
lielākas un ar izteiktu olīvas garšu. Savienojumā ar jēra gaļas desiņām tās ir perfektas!
Pagatavošana
1
Pastu novārīt sālsūdenī gandrīz
līdz gatavībai, līdz "al dente" konsistencei.
2
Pannā uzkarsēt eļļu. Apcept sagrieztus
plāksnītēs ķiplokus, kamēr tie kļūst zeltaini,
apm. 1 min.
Pievienot sagrieztas ripiņās desiņas, oregano,
piparus.
Pārkaisīt ar sāli un pipariem pēc garšas.
Visu kopā cept apmēram 4-5 min.
Kad desiņas kļūst brūnas pievienot pastu,
sagrieztas olīvas un pusi siera.
Apmaisīt.
3
Pasniegt pārkaisot ar atlikušo sieru.