Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv

Pasta Puttanesca ar mednieku desiņām

Sastāvdaļas
  • 400g mednieku desiņas
  • 400g konservēti tomāti savā sulā
  • 150g spageti
  • 125 g siers Mozzarella
  • 1 sīpols
  • 100g Kalamata olīves
  • 4 anšovu filejas
  • 2 ķiploka daiviņas
  • 1/4 tējk. čili pasta
  • rīvēts Parmezāns
  • sāls, pipari
Pastas Puttanesca receptei ir diezgan noslēpumaina izcelsme. Vēsturnieki apgalvo, ka šo recepti radīja itāļu "nakts dāmas", kuras bija pārāk aizņemtas, lai staigātu uz tirgu, pirktu svaigus produktus un gatavotu kaut-ko sarežģītu. Rezultātā radās ātrs ēdiens, pagatavots tikai no pieliekamajā atrodāmām sastāvdaļām. Klasiska mērce tiek gatavota no tomātiem, asiem pipariem, pikantiem anšoviem un olīvām. Kamēr vārās mērce, var paspēt uzvārīt makaronus. Mēs neesam tik aizņemti, tāpēc pievienojām vēl pāris sastāvdaļas. Izmēģiniet šo recepti arī jūs, neatkarīgi no jūsu nodarbošanās un sociālā statusa.

Pagatavošana 4 porcijas

1
Spageti uzvāra sālsūdenī atbilstoši instrukcijai uz iepakojuma. ūdeni notecina, bet neskalo.
2
Gatavo mērci. Sīpolu sagriež mazos kubiņos. Mednieku desiņas sagriež ripiņās. Dziļā pannā ielej 1 ēd.k. eļļas un apcep sīpolus, desiņas un anšovus. Pievieno konservētus tomātus, čili pastu un olīvas. Sautē apm. 10 min. Pievieno sadalītu smalkāk Mozarella sieru, sasmalcinātus ķiplokus, sāli un svaigi maltus piparus pēc garšas. Tikko siers ir izkusis mērcei pievieno spageti un apmaisa.
3
Pasniedz pārkaisot ar rīvētu Parmezāna sieru.

Pievienot komentāru

Pastas