Pastrama
Sastāvdaļas
- 700-800g liellopa gaļa
- Marinādei:
- 1l ūdens
- 60g sāls
- 60g cukurs
- 10g sinepju sēklas
- 2 ķiploka daiviņas
- 5-6 krustnagliņas
- 5-6 smaržīgie pipari
- Panēšanai:
- 30g kūpināta paprika
- 10g malts korinadrs
- 10g malts korinadrs 10g svaigi malti pipari
Pastrama - mājas apstākļos pagatavojama delikatese no liellopa gaļas. Izmēģiniet šo lielisko recepti! Lai labi garšo!
Pagatavošana 4 porcijas
1
Katlā ielej ūdeni, pievieno visas marinādes sastāvdaļas, uzvāra un atdzesē. Ar šo marinādi pārlej gaļu un novieto ledusskapī marinēties uz 48 stundām.
2
Cepeškrāsni uzkarsē līdz 60 grādiem. Gaļu izņem no marinādes, pārliek cepamā formā un cep 6 stundas. Ja ir daudzfunkcionālais (multivārāmais ) katls, tad režīmā "slow food" var cept gaļu 5-6 stundas.
3
Gaļu izņem no cepeškrāsns, panē garšvielās un vēl 15 min. cep cepeškrāsnī.
4
Gaļu atdzesē, sagriež pēc iespējas plānākās šķēlēs un pasniedz kā uzkodu vai pilda sviestmaizes un burgerus.