Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Pelēko zirņu konfektes

Sastāvdaļas
  • 300g vārīti pelēkie zirņi
  • 100g vārīti kartupeļi
  • 100g salami desa
  • 200g rieksti
  • 50g kaltētas dzērvenes
  • zaļumi
  • sāls, pipari
Gandrīz katrā virtuvē gada beigās tiek gatavotas zirņu pikas. Taču šoreiz vēlamies piedāvāt nedaudz savādāku recepti un pagatavot zirņu konfektes. Tās ne tikai labi garšos, bet arī padarīs jūsu svētku galdu krāsaināku!

Pagatavošana

1
Zaļumus, dzērvenes un riekstus smalki sakapāt. Riekstus sadalīt uz pusēm - vienu daļu sajaukt ar zaļumiem, otru ar dzērvenēm.
2
Salami desu sagriezt mazos kubiņos un apcept uz sausas pannas. Zirņus ar kartupeļiem samalt (virtuves kombainā vai ar gaļas maļamo mašīnu), pievienot apceptu desu, pēc garšas sāli un svaigi maltus piparus. Samaisīt. No šīs masas veido bumbiņas valrieksta lielumā. Bumbas apviļā sagatavotos maisījumos. Līdz pasniegšanai glabāt ledusskapī.

Pievienot komentāru

Pupas & graudi