Pikantā garneļu mērce
Sastāvdaļas
- 200 ml augu eļļa
- 1 olas dzeltenums
- 1 tējk. sinepes
- 1 tējk. konjaks
- 1 ēd.k. kečups
- 2 tējk. ābolu etiķis
- dažas piles tabasco mērce
- 100 g atkausētas garneles
- sāls un svaigi malti pipari
Šo mērci īpaši iesakām pie zivju kotletēm un baltajām zivīm.
Pagatavošana
1
Dziļā bļodā sajaukt olas dzeltenumu, sinepes
un tējkaroti etiķa. Cītīgi maisot piebērt sāli
un piparus. Ar mikseri kuļot masu mazām devām
pievienot augu eļļu, konjaku, kečupu, tējkaroti
etiķa un pāris pilienus tabasco mērces. Pārliet
mērci no bļodas mērces traukā, pievienot garneles un samaisīt.