Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Pikantā vistas zupa ar žāvētām plūmēm

Sastāvdaļas
  • apm. 700g atkauloti vistas šķiņķīši
  • 50g rīsi
  • 2 burkāni
  • 1 sīpols
  • 1 puravs
  • 8-10 žāvētas plūmes
  • krustnagliņas
  • 1-2 čili pipari
  • pētersīļi
  • 1 lauru lapa
  • smaržīgie pipari
  • sāls
Vistas gaļa ir ļoti labi piemērota diētai, jo tajā ir pat līdz 10 reizes mazāk tauku nekā citās gaļas. Tā satur līdz 25 % vairāk olbaltumvielu nekā citas gaļas. Turklāt tās pagatavošanas iespējas patiešām daudzveidīgas. Piedāvājam jums vē vienu recepti, lieliskas zupas pagatavošanai.

Pagatavošana 4 porcijas

1
Burkānus un sīpolu notīrīt. Krustnagliņas sadurstīt sīpolā. Puravu sagriezt uz pusēm. Plūmes, ja ir nepieciešamība, iemērkt aukstā ūdeni uz 1 st.
2
Vistas gaļu ielikt katlā, pārliet ar ūdeni un uzvārīt. Noņemt putas, pievienot burkānus, sīpolu, puravu, lauru lapas, smaržīgos piparus un sāli pēc garšas. Vārīt līdz vistas gaļa gatava. Vistas gaļu izņemt un sagriezt mazākos gabalos. Buljonu izkāst un atgriezt atpakaļ katlā. Buljonam pievienot rīsus, čili piparus un vārīt apm. 15 min. Pievienot plūmes un vistas gaļu un vārīt vēl 5-7 min.
3
Zupu pasniedz pārkaisot ar sakapātiem pētersīļiem.

Pievienot komentāru

Zupas