Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
Shutterstock

Pildīti pipari

Sastāvdaļas
  • 6-8 krāsainas paprikas
  • 250g rīsi
  • 500ml vistas buljons
  • 50g baziliks
  • 1 ķiploka daiviņa
  • 1 ēd.k. ciedru rieksti
  • 50g Parmezāns
  • olīveļļa
Paprikas īpatnējo garšu dod lielais ēterisko vielu daudzums. Saldā paprika satur arī organismam vērtīgo karotīnu (sevišķi bagāta ar to ir sarkanā paprika), B, E un PP vitamīnus, kā arī minerālvielas, it īpaši, kāliju un nātriju.

Pagatavošana 3 porcijas

1
Baziliku, ciedru riekstus, ķiploku un olīveļļu sablendēt, līdz masa kļūst viendabīga. Papriku nomazgā, nogriez "cepurītes", iztīri sēklas. Papriku sakārto uz cepešpannas un cep 15-20 min.
2
Pa to laiku pagatavo rīsus. Pannā uzkarsēt eļļu un viegli apcep tos. Pielej pusi buljona un sautē, ik pa brīdim apmaisot un pēc nepieciešamības pielejot vēl buljonu. Sautē, līdz rīsi ir gatavi. Pašās beigās pievieno pagatavoto mērci un rīvētu sieru. Apmaisi, lai siers izkūst un uzreiz izslēdz uguni. Ar šiem rīsiem piepildi papriku un uzreiz pasniedz.

Pievienot komentāru

Dārzeņu ēdieni