Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
Shutterstock

Plovs ar cūkgaļu 4

Sastāvdaļas
  • 500g cūkgaļa
  • 500g tomāti savā sulā
  • 1 glāze rīsu
  • 2 glāzes buljona
  • 2 burkāni
  • 1 sīpols
  • 4-5 ķiploka daiviņas
  • 2 tējk. paprikas pulvers
  • 1 tējk. koriandrs (sēklas)
  • eļļa
  • milti
  • sāls
Mēs visi esam kādreiz baudījuši plovu. Bet kur īsti šis ēdiens ir radies? Pastāv vairākas versijas. Vieni par plova dzimteni dēvē Persiju, citi pārliecināti, ka tā ir Kazahstāna. Šeit viena no plova pagatavošanas receptēm.

Pagatavošana

1
Katlā ieliet eļļu un uzkarsēt. Cūkgaļu sagriezt mazākos gabalos, apviļāt miltos un apcept līdz brūnai garoziņai. Sīpolus un burkānus sagriezt palielās strēmelītēs, pievienot gaļai un cept visu kopā. Pārkaisīt ar sāli, papriku un koriandra seklām. Pa virsu uzbērt rīsus un saspraust rīsos ķiploka daiviņas. Pārliet ar buljonu un pievienot tomātus savā sulā, apsegt ar vāku un sautēt apm. 40 min.
2
Plovu var pagatavot arī multivāres katlā. Tādā gadījumā gaļu un dārzeņus apcept pannā, pārlikt visu katlā. Pievienot rīsus, garšvielas, ķiplokus, buljonu, tomātus savā sulā un ieslēgt režīmu "Plovs".
3
Pasniedz, pārkaisot ar svaigiem zaļumiem.

Skatīt visus komentārus

Pupas & graudi