Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
Shutterstock

Pupiņu zupa ar kūpinātu desu 2

Sastāvdaļas
  • 2 bundžas konservētas pupiņas vai 400g sausas
  • 400g konservēti tomāti savā sulā
  • 200g kūpināta desa (vēlams ar minimālu tauku daudzumu)
  • 3 gl. vistas buljons
  • 3 gl. ūdens
  • 2 lieli kartupeļi
  • 1 sīpols
  • 1 burkāns
  • 1čili pipars
  • oregano
  • 1 ēd.k. olīveļļa
  • sāls, pipari
Šī zupas recepte zināmā mērā apmierinās jebkura gardēža vēlmes. Ja patīk biezāka zupa, attiecīgi piepildiet šķīvi ar dārzeņiem, pupiņām un desu. Ja esat asu ēdienu cienītājs, pievienojiet zupai kādu čili. Visos variantos zupa garšos lieliski!

Pagatavošana 6 porcijas

1
Ja izmantojat sausas pupiņas, tad tās uz nakti jāiemērc un nākamajā dienā sālsūdenī jāvāra līdz gatavībai.
2
Sīpolus sagriezt smalkos kubiņos. Burkānu un kartupeļus nomizot un sagriezt kartupeļus kubiņos, bet burkānu ripiņās. Desu sagriezt ripiņās. Čili piparu sagriezt uz pusēm, iztīrīt sēklas un sagriezt smalkāk. Pannā uzkarsēt eļļu un apcept sīpolus un burkānus, līdz tie kļūst mīksti. Pievienot desas ripiņas un cept vēl 3-4 min. Pievienot čili piparus un konservētus tomātus, sautēt vēl 5 min.
3
Katlā ieliet buljonu un ūdeni, pievienot kartupeļus un vārīt līdz kartupeļi ir mīksti. Pievienot pannas saturu, pupiņas un vārīt zupu vēl 10 min. Pēc garšas pievienot sāli, svaigi maltus piparus un oregano.

Skatīt visus komentārus

Zupas