Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
Pumpkin soup with cheese, selective focus

Pupiņu zupa ar Parmezānu

Sastāvdaļas
  • 200g brūnas pupiņas
  • 200g baltas pupiņas
  • 300ml sarkanvīns
  • 400g konservēti tomāti
  • 100g Parmezāns
  • 2 burkāni
  • 1 sīpols
  • 2 ķiploka daiviņas
  • 2 timiāna zariņi
  • olīveļļa
  • sāls
Tuvojas Helovīni (Halloween) jeb Visu Svēto diena. Šī ir ļoti sena tradīcija, kas radusies pirms Kristus dzimšanas. Šo tradīciju iekopuši senie ķelti un balti. Ķelti šajā dienā atzīmējuši gada tumšās puses iestāšanos. Un ja jau atzīmē, tad kaut kas jāceļ galdā! Šoreiz ierastā pupiņu zupa kļūst par šīs tradīcijas sastāvdaļu.

Pagatavošana 4 porcijas

1
Pupiņas iemērkt uz nakti. Nākamajā dienā pupiņas novārīt sālsūdenī.
2
Sīpolu, burkānus un ķiplokus notīrīt. Ķiplokus un sīpolus smalki sagriezt. Burkānus sagriezt gabaliņos pupiņu lielumā.
Katlā ar biezu apakšu uzkarsēt eļļu. Apcept sīpolus, ķiplokus, burkānus 6-7 min. Pievienot pupiņas, timiānu, pieliet vīnu un sautēt 10 min. Pievienot sasmalcinātus tomātus, pārliet ar 0.5l ūdens un vārīt vēl 20 min.
3
Sieru sarīvēt. Zupu noņemt no uguns, ļaut minūtes 5 ievilkties. Tad pievienot sieru un pēc vēlmes smalki sakapātus zaļumus.

Pievienot komentāru

Zupas