Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
Shutterstock

Rabarberu mafini

Sastāvdaļas
  • Drupačām:
  • 1/2 glāzes miltu
  • 1/2 glāzes cukura
  • 50g sviesta
  • 2 ēdk. brūnā cukura
  • 1 ēdk. Amaretto sīrupa
  • 1/2 tējk. citrona miziņas
  • 1/2 tējk. sāls
  • Mafīniem:
  • 200g rabarberu
  • 2 ar 1/2 glāzes miltu
  • 2 tējk.cepamā pulvera
  • 1 glāzi trekna krējuma
  • 1 glāzi cukura
  • 1/2 glāzi brūnā cukura
  • 1/2 glāzi eļļas
  • 2 olas
  • 1 vaniļas pāksti
  • 1/2 tējk. jūras sāls
Rabarbers ir ēdams pavasarī un vasaras sākumā. Tikko laiks kļūst karstāks, tā rabarbers kļūst raupjš un tajā krājas skābeņu skābe, kas ir bīstama veselībai. Ta kā ķeriet īso laimes mirkli: šobrīd rabarbers aizstās gan vēl deficītā esošās ogas, gan pagājušās ražas ābolus.

Pagatavošana

1
Pagatavo drupačas. Sajauc miltus, abus cukura veidus, sāli, citrona miziņu un sīrupu nelielā bļodā. Pievieno kubiņos sagrieztu aukstu sviestu un saberž starp plaukstām līdz veidojas drupačas. Tas jādara ātri, lai sviests nepaspēj sasilt. Drupačas novietot vēsā vietā.
2
Cepeškrāsni uzkarsē līdz 170 grādiem. Gatavot mīklu. Miltus izsijāt, pievienot cepamo pulveri. Citā bļodā sajauc krējumu, abus cukura veidus, olas, pievienot vaniļas pāksts saturu. Šo masu sajauc ar miltiem un eļļu.
3
Rabarberus sagriež šķēlītēs un iejauc mīklā.
4
Cepšanai var izmantot papīra mafīnu formiņas. Ja tādu nav, tad teflona formiņas iesmērē ar sviestu, piepilda 3/4 ar mīklu un pārkaisa ar drupačām.
5
Cep apmēram 30 minūtes. Formiņas izņemt no cepeškrāsns un 10min. atdzesēt.

Pievienot komentāru

Konditoreja