Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv

Raibā Ziemassvētku maize

Sastāvdaļas
  • 500g milti
  • 125ml piens
  • 75g sagriezts kubiņos kūpināts šķiņķis
  • 75g sagriezts kubiņos marinēts gurķis
  • 75g sagriezts kubiņos sarkana paprika
  • 50ml olīveļļa
  • 1 ola
  • 1 pac. sausais raugs (7g)
  • 1 tējk. cukurs
  • 1 ēd.k. ķiploku pulveris
  • zaļumi
  • sāls, pipari
Šodien sākās otrā adventes nedēļa - otrā taka, mūsu dienišķā maize. Mieži un kvieši, zemes senākie kultūraugi, par ko liecina arheoloģiskie atradumi un zīmējumi, senajā Ēģiptē bija pazīstami jau pirms 6000 gadiem. Labības biezputra, tad plāceņi un vēlāk maize ātri vien izplatījās visā pasaulē. Svarīgākas pārtikas produkts gadsimtiem ilgi ir bijusi maize. Un kurš gan šodien spētu iztikt bez tās?

Pagatavošana

1
Raugu kopā ar cukuru izšķīdina remdenā pienā un raudzē 15 min.
2
Miltus izsijā bļodā, izveido pa vidu iedobi un ielej ieraugu, pievieno olīveļļu un samaisa. Pievieno sakultu olu, šķiņķi, gurķus, papriku, ķiploku pulveri, sasmalcinātus zaļumus, sāli un svaigi maltus piparus pēc garšas un iemīca gludu mīklu. Mīklu apsedz ar tīru virtuves dvielīti un raudzē 30 min. Tad izveido ovālu kukulīti, pārliek uz cepešpannas un raudzē vēl 20 min, apsedzot ar virtuves dvielīti. Tad maizi apziež ar pienu, iespiež bedrītes un cep iepriekš uzkarsētā cepeškrāsnī 30 min. 200 grādos. Maize kļūs brūnāka, ja 2-3 reizes cepšanas laikā apziedīs ar pienu.

Pievienot komentāru

Konditoreja