Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ravioli ar senēm sēņu mērcē

Sastāvdaļas
  • 300g ravioli ar sēnēm
  • Mērcei:
  • 200g šampinjoni vai sezonas sēnes
  • 200g saldais krējums
  • 1/2 sīpols
  • 1-2 ķiploka daiviņas
  • eļļa
  • sāls, svaigi malti pipari
Vai zinājāt, ka sēnes aug ar ātrumu 1-2 cm diennaktī? Un sēņu „dzīve” ilgst tikai 10-11 dienas. Bet šis salīdzinoši īsais sēņu laiks ir diezgan rosīgs. To pierāda fakts, ka no Latvijā zināmajām ēdamajām sēnēm gadā iegūstams apmēram 60 000 tonnu ēdamās produkcijas!

Pagatavošana

1
Pannā uzkarsēt eļļu un apcept sīpolus un ķiplokus, kamēr tie kļūst caurspīdīgi. Pievieno sēnes un visu apcep. Tad pievieno saldo krējumu un sautē 2-3 min. uz lēnas uguns, līdz mērce kļūst krēmveidīga.
2
Ravioli novāra atbilstoši instrukcijai uz iepakojuma.
3
Ravioli pārlej ar sēņu mērci un pasniedz.

Pievienot komentāru

Pastas