Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ravioli ar spinātiem

Sastāvdaļas
  • 300g rikotta
  • 50g rīvēts parmezāns
  • 2 olas
  • 400g svaigi spināti vai 200g saldēti spināti
  • muskatriesksts
  • sāls, pipari pēc garšas
  • Mīklai:
  • 2gl milti
  • 2 olas un 1 olas dzeltenums
  • 1 ēd.k. piens
Jebkurš itāļu virtuves cienītājs būs priecīgs kadā no maltītēm nobaudīt vienreizēji gardus ravioli! Vai ir zināms kuru iepriecināsiet?!

Pagatavošana 6 porcijas

1
Rikottu izberzt caur sietu. Spinātus noskalot, kārtīgi notecināt. Svaigiem spinātiem vajag nogriezt kātus un sagriezt smalkāk. Spinātus apcep pannā, līdz šķidrums ir izgarojis. Noņemt no uguns un atdzesēt. Sajaukt ar rikottu, olām, parmezānu, muskatriekstu, sāli un svaigi maltiem pipariem.
2
Atsevišķā bļodā savienot kopā olas un dzeltenumu. Uz tīras darba virsmas izsijāt miltus "kaudzītē". Miltos izveidot bedrīti un ieliet olas. Uzmanīgi olas sajaukt ar miltiem. Kad viss būs sajaucuies, tad mīklu var mīcīt jau intensīvāk - viss mīklas veidošanas process aizņems apmēram 10 minūtes. Mīklu plāni izrullēt. Mīkla ātri žūst, tāpēc jau gatavas loksnes vajadzētu apsegt ar mitru dvieli.
3
Mīklu sagriezt kvadrātos vai apļos (3 cm). Uz katra kvadrata vai apļa salikt pa pustējkarotei pildījuma un sastirpināt kopā malas. Gatavus ravioļus liek uz dēlīša, pārkaisīta ar miltiem, lai mazliet apžūst. Ravioļus novārīt 2-3 mīnūtes sālsūdenī.
4
Pasniedz ar pesto mērci.

Pievienot komentāru

Pastas