Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Risoto ar āboliem

Sastāvdaļas
  • 150g apaļgraudu rīsi
  • 150ml sauss baltvīns
  • 1 ābols
  • 50ml saldais krējums
  • 30g rīvēts Parmezāns
  • 10g sviests
  • apm. 1,5 gl. ūdens
Apaļgraudu jeb īsgraudu rīsi (arborio) - nereti tos sauc par piena rīsiem, jo šo rīsu šķirni visbiežāk izmanto putru vārīšanai. Audzē to galvenokārt Itālijā, tāpēc tas sastopams plaša spektra Vidusjūras valstu ēdienos – no risoto līdz zupām. Rīsos ir daudz minerālvielas, vitamīni un olbaltumvielas. Rīsi samazina holesterīna daudzumu asinīs. Regulāri ēdienkartē lietojot rīsus, samazinās risks saslimt ar sklerozi.

Pagatavošana 2 porcijas

1
Ābolu sagriezt uz pusēm, izgriezt sēklas un sagriezt kubiņos.

Pannā izkausēt sviestu un apcept tajā rīsus, līdz tie kļust caurspīdīgi. Pievienot vīnu un maisot sautēt, kamēr viss vīns iztvaiko. Pielej mazliet ūdeni un sautē, kamēŗ viss šķidrums iztvaiko. Un tā pamazām pielejot ūdeni sautē līdz rīsi ir gandrīz gatavi. Pievieno saldo krējumu, ābolus un rīvētu sieru un sautē vēl 4-5 minūtes, līdz rīsi ir gatavi. Ja nepieciešams, pielej vēl ūdeni. Masai jābūt pašķidrai, jo izslēdzot uguni risoto mazliet sabiezēs.
2
Risoto pasniedz nekavējoties, kamēr masa ir pašķidra.

Pievienot komentāru

Pupas & graudi