Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
Mushroom risotto with chaterelles, selective focus

Risoto ar gailenēm

Sastāvdaļas
  • 100g gailenes
  • 200g risoto rīsi
  • 500ml vistu vai sēņu buljons
  • 1/2 gl baltvīns
  • 1 sīpols
  • olīveļļa
  • 1 ēd.k. sviests
  • 1/2 citrona rīvēta miziņa
  • 50g rīvēts Parmezāns
  • sāls, pipari
Risoto - izklausās gana smalki un daudzas saimnieces nepamatoti vairās no šī ēdiena pagatavošanas, atstājot šo itāļu ēdienu restorānu ziņā. Taču satraukumam nav pamata! Risoto ir vienkārši pagatavojams un ļoti garšigs ēdiens!

Pagatavošana 2 porcijas

1
Pannā izkausē sviestu un apcep tajā smalki sagrieztus sīpolus. Pievieno rīsus un cep, kamēr rīsi kļūst caurspīdīgi. Pielej vīnu un pusi buljona un sautē, kamēr šķidrums iztvaiko, ik pa brīdim apmaisot. Pievieno atlikušo buljonu un sēnes. Ik pa brīdim apmaisot iztvaicē pusi šķidruma. Masai jāpaliek pašķidrai. Pievieno sieru, apmaisa un tikko siers izkūst, tā var slēgt ārā uguni. Risoto var paturēt katliņā, tad tas mazliet sabiezēs.
2
Pasniedz pārkaisot ar Parmezānu.

Pievienot komentāru

Pupas & graudi