Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
Risotto with pumpkin and cheese, selective focus

Risoto ar ķirbi un salviju

Sastāvdaļas
  • 2 gl rīsi Arborio
  • 400g notīrīts ķirbis
  • 1 sīpols
  • 200g rīvēts Parmezāns
  • 2 ēd.k. sviests
  • 1l vistas buljons
  • 1 gl baltvīns
  • salvija
  • sāls, pipari
Svaigas un žāvētas salvijas lapas lieto pie gaļas un zivju ēdieniem, mērcēm, siera. Salvija uzlabo cūkgaļas, mājputnu un meža putnu gaļas garšu. Salviju izmanto arī etiķa aromatizēšanai. Garšvielu maisījumos tā labi sader ar rozmarīnu.

Pagatavošana 6 porcijas

1
Sīpolu sagriezt mazos kubiņos. Katlā ar biezu apakšu izkausēt sviestu un mazliet apcept sīpolus. Pievienot rīsus un cept tik ilgi, kamēr rīsi kļūst caurspīdīgi. Pievienot kubiņos sagrieztu ķirbi. Pieliet vīnu un sautēt, ik pa brīdim apmaisot, kamēr šķidrums iztvaikojis. Pieliet 1gl buljona un turpināt sautēt, ik pa brīdi apmaisot. Kad šķidrums iztvaiko, pieliet nākamo glāzi utt. Kad viss buljons ir pieliets un rīsi kļuviši mīksti, pievienot sieru (mazliet atstājot dekorēšanai) un salvijas lapiņas. Samaisīt līdz siers izkūst un uguni izslēgt. Pievienot pēc garšas sāli un svaigi maltus piparus.
2
Paniedz pārkaisot ar rīvētu Parmezānu un dekorē ar salvijas lapiņām.

Pievienot komentāru

Pupas & graudi