Rīsu salāti ar papriku un mocarellas sieru
Sastāvdaļas
- 175g rīsu
- 1 sarkana paprika
- 1 dzeltena paprika
- 3 ēd.k. olīveļļas
- 50g melno olīvu bez kauliņiem
- 300g mocarellas siera
- 1 saišķīts rukolas
- 3 ēd.k. baltā balzāmetiķa
- svaigas bazilika lapiņas
- sāls un svaigi melnie pipari
Ļoti gardi! Rīsu salāti ar papriku un mocarellas sieru.
Pagatavošana 4 porcijas
1
Rīsus vāra atbilstoši instrukcijai uz iepakojuma. Kad tie gatavi, noņem no plīts un atstāj, lai atdziest.
2
Papriku nomazgā, pārgriež uz pusēm, izņem sēklas
un iekšējās baltās plēves. Mīkstumu sagriež palielos kubiņos, tos sakārto uz cepešpannas, kas izklāta
ar cepamo papīru, apslaka ar olīveļļu, pārkaisa ar sāli un uz 4 minūtēm ieliek cepeškrāsnī. Izņem un atdzesē.
3
Vārītus rīsus, papriku, mocarellu un rukolu kārto lielā salātu bļodā. Pievieno 3 ēd.k. eļļas un
balzāmetiķa un pēc garšas pieliek sāli un piparus.
4
Pirms pasniegšanas pārkaisa ar svaigām bazilika lapiņām.