Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Sacepums ar šķiņķi un makaroniem

Sastāvdaļas
  • 300g makaroni "radziņi"
  • 200g šķiņķis
  • 40g milti
  • 40g sviests
  • 1 ēd.k. sinepes ar graudiņiem
  • 1/2 gl. rīvmaize
  • timiāns
  • olīveļļa
  • sāls un svaigi malti pipari pēc garšas
  • rīvēts siers
Itāļi "radziņu" makaronus pārsvarā izmanto kā pildījumu picām. Taču mēs neesam tik principiāli un izmanotjam tos gan piena zupās, gan gatavojot šāda veida sacepumus.

Pagatavošana 4 porcijas

1
Cepeškrāsni uzkrsēt līdz 200 grādiem.
Makaronus novārīt salsūdenī atbilstoši instrukcijai uz iepakojuma.
Šķiņķi sagriezt strēmelītēs.

Pannā izkausēt sviestu. Pievienot miltus un cept 2-3 minūtes. Pakapeniski peivienot peinu, visu laiku maisot. Pievienot sinepes, sāli un svaigi maltus piparus. Pievienot makaronus un šķiņķi, samaisīt. Makaronus ar šķiņķi un mērci pārlikt ugunsizturīgā formā, pārkaisīt pa virsu ar timiāna lapiņām, rīvmaizi un sieru. Cept 15-20 min, kamēr garoziņa kūst zeltaina.

Pievienot komentāru

Pastas