Sacivi no stores
Sastāvdaļas
- 300g stores filejas
- 0,5 glāze attīrītu valriekstu
- 2-3 sīpoli
- 2-3 ķiploka daiviņas
- sarkanvīna etiķis
- 2 olu dzeltenumi
- 20g kinzas
- 20g pētersīļu
- 2 ēd.k. sviesta
- hmeli-suneli
- čili pipari
- sāls, svaigi malti pipari pēc garšas
Tradicionāls gruzīnu ēdiens, ierastāk tiek izmantota vistas gaļa ar valriekstiem, šajā gadījumā vista aizstāta ar stori.
Pagatavošana 2 porcijas
1
Zivi ielikt katlā, pārliet ar 0,5l auksta ūdens un vārīt apmēram 20 min. Gaļu izņemt no buljona un atdzesēt. Buljonu izkāst caur sietu.
2
Vālriekstus sasmalcināt - var caur gaļas maļamo mašīnu, var sablenderēt. Pievienot smalki sakapātus ķiplokus un hmeli-suneli.
3
Zaļumus smalki sakapāt, pievienot riekstiem. Pievienot pēc garšas sāli un piparus, etiķi, čili piparus un samaisīt. Buljonu uzkarsēt un pievienot 1 kausu riekstu masai, kārtīgi samaisīt. Sīpolus smalki sakapāt un apcept pannā (1 ēd.k. sviesta)līdz sīpoli ir caurspīdīgi. Riekstu masu un apceptus sīpolus pievienot karstam buljonam, kārtīgi samaisīt un vārīt 5 min. Noņemt no uguns.
Olu dzeltenumus uzputot un tievā strūkliņa pievienot katla saturam, visu laiku maisot.
Olu dzeltenumus uzputot un tievā strūkliņa pievienot katla saturam, visu laiku maisot.
4
Pannā izkausēt 1 ēd.k. sviesta un apcept stores gabaliņus 3-5 min. no katras puses. Pārlikt traukā, kurā pasniegsiet un pārliet ar karstu riekstu masu. Ļaut mazliet atdzist un pasniegt, bagātīgi pārkaisot ar zaļumiem.