Salāti ar grilētu vistas fileju
Sastāvdaļas
- 2 vistas filejas (apm. 400g)
- 300g pākšu pupiņas
- 300g konservēta kukurūza
- 1 paprika
- 150g krējums 15%
- kinza
- pētersīļi
- 2 ēd.k.kūpināta paprika
- 1/2 tējk. čili
- 1/2 tējk. kaltēts oregano
- 1 tējk. sumah
- 1/2 tējk. kumīns
- sāls, pipari
Vistas fileju rekomendējam iegādāties no zināmas saimniecības. Tāpēc, iesakām iepirkties Rīgas Centrāltirgū.
Pagatavošana 4 porcijas
1
Visas sausās garšvielas sajauc kopā. Filejas ierīvē ar garšvielu maisījumu. Grilu uzkarsē un cep uz grila vai gril pannā, līdz vistas filejas ir gatavas.
2
Ja pupiņas ir svaigas, tad tās noblanšē. Papriku sagriež uz pusēm, izņem sēklas un sagriež mazākos gabalos. Pannā uzkarsē eļļu un apcep 3-4 min visus dārzeņus - pupiņas, papriku un kukurūzu.
3
Mērcei krējumu sajauc ar sasmalcinātiem pētersīļiem un kinzu, pievieno pēc garšas sāli un svaigi maltus piparus.
4
Porcijas šķīvjos kārto dārzēnus, pa virsu sagrieztu fileju un pārlej ar mērci/