Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
Vegetable salad with poached egg, selective focus

Salāti "Nicoise"

Sastāvdaļas
  • 400g vārīti jaunie kartupeli
  • 200g zaļās pākšu pupiņas
  • 5 tomāti
  • 4 lielas olas
  • 60g Kalamata olīves
  • 2-3 ēd.k. olīveļļa
  • 2 ēd.k. citrona sula
  • dilles
  • sāls, pipari
"Nisuāze" (fr. Salade Nicoise) - klasisks franču ēdiens. Salāti nosaukti par godu Nicas pilsētai, lai nodrošinātu šo pilsētu ar autortiesībām tieši uz šo salātu pagatavošanu. Taču cilvēkiem patīk pielāgot un eksperimentēt, atrast savas garšas. Laika gaitā salātu recepte daudzās valstīs daudzos kontinentos ļoti atšķiras no oriģināla. Oriģināli Nicoise salāti nekad netiek gatavoti ne ar rīsiem, ne ar kartupeļiem, ne ar zaļo pupiņu pākstīm, ne arī vārītiem dārzeņiem. Mēs piedāvājam šos salātus mūsu versijā.

Pagatavošana

1
Vārītus kartupeļus sagriezt uz pusēm, lielākus - četrās daļās. Zaļās pākšu pupiņas noblanšēt 2-3 minūtes. Tomātus sagriezt čētrās daļās.
Novārīt olas-pašot.
Pagatavot mērci - olīveļļu sablendēt ar citrona sulu un dillēm. Pēc garšas peivienot sali un svaigi maltus piparus.
2
Kartupeļus, pupiņas, tomātus, olīvas un mērci sajaukt lielā bļodā. Salātus sakārtot šķivjos. Pa virsu uzlikt pa vienai pašot-olai. Pasniedz uzreiz.

Pievienot komentāru

Salāti