Sālīti citroni
Sastāvdaļas
- 7-8 lieli citroni
- 2 kanēļa standziņas
- fenheļa sēklas
- koriandra sēklas
- lauru lapas
- smaržīgie pipari
- jūras sāls
Šādi marinēti citroni visbiežāk tiek lietoti Marokā, kā piedeva nacionālajam ēdienam - tadžīnai. Šādā veidā var pagatavot arī apelsīnus. Citronus izmanto gatavojot rīsus un kuskusu sāls un garšvielu vietā, grilējot zivis folijā vai pergamentā, sautējumos ar vistas gaļu. Šādā veidā marinēti citroni var glabāties ledusskapī vairākus mēnešus.
Pagatavošana
1
4-5 citronus nomazgā un sagriež gareniski četrās
daļās. Katru daiviņu apviļā sālī tā, lai sulīgā
daļa būtu pilnība noklāta ar sāli. Citrona
daiviņas kārto lielā burkā pēc iespējas ciešāk vienu otrai, pamīšus liekot kanēļa standziņas, lauru
lapas, piparus, fenheļa un koriandra sēklas.
No atlikušiem citroniem izspiež sulu un pārlej
pāri citroniem. Pielej ūdeni, ja nepieciešams līdz citroni ir pilnībā noklāti. Uzliek vāku un liek
ledusskapī vismaz uz 2 nedēļām.